Welkom bij onze vereniging

Onze thuisbasis is de jachthaven "LUNEGAT" in Dokkumer Nieuwe Zijlen aan de invalspoort van Lauwersmeer en Waddenzee. We zijn een enthousiaste vereniging van watersporters die in de goed geoutileerde haven een sfeer wil scheppen die uitnodigt om met elkaar te genieten van dit prachtige gebied.

Bindingsavond met de  film  "Een meisje een Droom"  over de reis van zeilmeisje Laura Dekker van vrijdag 27 januari

Zeilmeisje Laura Dekker begint haar zeiltocht op 21 augustus 2010 met haar tweemaster "Guppy" in Gibraltar. Vier dagen later bereikt ze de Canarische eilanden. Vanuit het niets verschijnen er opeens een paar dolfijnen voor de boeg. Een prachtige belevenis, Zoiets moois heeft ze nog nooit gezien. Maar ze voelt zich ook eenzaam op momenten dat ze haar belevenissen niet steeds kan delen. Ze maakt stormen mee, heeft materiaalpech en alles wat bij zo'n reis hoort. Ze maakt zelf de opnamen aan boord. Anderhalf jaar later is ze ongedeerd de hele wereld rondgevaren en heeft ze met "Guppy" 27000 mijl afgelegd, alle grote oceanen bedwongen, en ook zichzelf overwonnen.

De ruim 40 aanwezigen beleefden een boeiende avond. Na afloop werd er nog geruime tijd gezellig nagepraat.

Gepubliceerd op 31, 01, 2017