Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Samen droogvallen op het Wad (geannuleerd)

14 juni15 juni

Update 13 juni

Na overleg met de organisatoren hebben we moeten besluiten het droogvallen op zaterdag 14 juni niet door te laten gaan. Het weer is te slecht: zw6 tot 7 en na het droogvallen wind tegen stroom, en ook nog veel regen… We wachten een betere gelegenheid af en zullen de deelnemers in de app-groep op de hoogte houden voor hopelijk een nieuwe gelegenheid!


Zaterdag 15 juni (met de briefing in de week ervoor)

Onder begeleiding van de ervaren “droogvallers” Cees van Roon en Pieter Apeldoorn gaan we dit weekend droogvallen op het Wad. 

Het droogvallen is voor de één een terugkerende bezigheid, de ander neemt hier wat afstand van, veelal door onbekendheid met de vaardigheden die voor het droogvallen van het schip nodig zijn. En uiteraard moet het schip zich ook lenen voor een prettige droogvalervaring waarbij enigszins rechtop staan van het schip wel prettig is.

We gaan ervan uit, dat de deelnemers goed ankergerei en een goedwerkende marifoon en/of mobiele telefoon hebben.

Deze zaterdag is er een gunstig tij: laag water om 11.10 uur, waardoor het mogelijk is ook nog weer terug te varen naar Lauwersoog.

I.v.m. het tij is de briefing een week eerder, op vrijdag 7 juni om 19:00 uur in de kantine. Hier worden de nodige afspraken gemaakt en informatie gegeven over alles wat erbij komt kijken.

Het zal wel nodig zijn i.v.m. het doodtij op vrijdag 14 juni ’s avonds in de buitenhaven van Lauwersoog te zijn, opdat we zaterdag tijdig kunnen vertrekken. De sluis wordt zaterdag bediend van 7.00 tot 19.00 uur.

 Aanmelden uiterlijk 7 juni via onderstaand formulier

Gegevens

Begin:
14 juni
Einde:
15 juni