Jachthaven Lunegat

Ontwikkelingen op en rond de haven Lunegat

Het seizoen is voorbij en de boten staan op de kant. Inmiddels vriest het en vragen wij ons af, of er ook geschaatst kan worden. Wederom is het voor ons een goed jaar geweest. De bezetting is 100 procent en er is een wachtlijst ontstaan. Mocht u van plan zijn de ligplaats op te zeggen, doe dit dan op tijd. Mensen die op de wachtlijst staan moeten in hun eigen haven ook op tijd opzeggen.

De verhuur van de boten is ook goed verlopen. Bij de verhuurders is Cor Feijen gestopt met zijn activiteiten. De lemsteraak “De Mossel” is verkocht aan Varen met Sil. De verhuur van de lemsteraak ‘Wilde Gans’ en de schouw ‘Jondalar’ wordt nu ook gedaan door het bedrijf Varen met Sil. De visserman aak ‘Swarte Faam’ wordt door de eigenaar zelf verhuurd.

Nieuw is de website www.picknikki.nl. Daar kunnen in het seizoen broodjes besteld worden. Die staan dan ‘s morgens klaar bij het nieuwe toiletgebouw in de haven.

Cor Feijen is begonnen met de verhuur van campers.

Afgelopen voorjaar is er een nieuwe warmtepomp geplaatst in het toiletgebouw en is er in de hal ledverlichting aangebracht. Dit zal moeten resulteren in een lager stroomverbruik. 80 % van het stroomverbruik wordt opgewekt door de zonnepanelen, wat zeker voordelig is.

Deze zomer is het hekwerk langs de weg vernieuwd en kan weer 50 jaar mee.

Deze winter wordt er weer druk gewerkt aan het onderhoud in de haven. Bomen snoeien, steigers repareren en schoonmaken en onderhoud aan het oude toiletgebouw.

De nieuwjaarsreceptie is gepland op 14 januari, dit is een week later dan normaal.

Wij wensen iedereen een goede kerst en jaarwisseling en tot ziens in het nieuwe jaar.

Met vriendelijke groeten, Rob en Gea