Haven Schiermonnikoog

De tocht naar Schiermonnikoog kon niet doorgaan…

De dagen voor de tocht waren we al wat ongerust over de weersverwachting met vrij veel wind. De middag van vrijdag 19 mei was het helder: Er werd noordoostenwind Bf 6 verwacht. Daarom hebben we havenmeester Siert van Schiermonnikoog gemeld, dat we als vereniging niet zouden komen. Ook hij vond het een goede beslissing. Veiligheid voor alles!

We besloten de briefing wel door te laten gaan op vrijdagavond. Er waren opvarenden van 8 deelnemende boten aanwezig. Van 6 tot 7 uur werden alle aspecten van de tocht met behulp van een PowerPoint-presentatie belicht en werden de nodige vragen en opmerkingen beantwoord. De deelnemers kregen de informatie ook op papier mee als naslagwerk.

De weersverwachting op zaterdag bleef inderdaad te veel wind aangeven. Op het Lauwersmeer stond er om 10 uur een harde noordoostenwind van 6Bf met uithalers van Bf7. Te veel om naar Schiermonnikoog te gaan. Ook de verwachting van zondag gaf nog veel wind uit het noordoosten, wat in de sluiskom van Lauwersoog best lastig is en ervaring vereist.

Misschien dat we de komende zomer nog eens de gelegenheid bieden om alsnog onder begeleiding de oversteek naar Schier te maken. Houd daarom de website in de gaten.